Activiteiten


Jopla in actie


Voorheen kon je je opgeven voor een activiteit of informatie aanvragen over de activiteiten van Jopla, stuur dan een e-mail naar: info@jopla.nl


Om op terug te kijken


Uit je lijf

Na een jaar van voorbereidingen vond van 26 juli t/m 2 augustus 2008 de jongerenuitwisseling 'Uit je Lijf' plaats, in samenwerking met het Belgische Hannibal.

Sanneke Kop kijkt terug op een zeer geslaagde week »

Lees het verslag van Alexander en Judith Bulthuis »

Lees 'Met hulpmiddelen logeren in de polder'- artkel AD 2 augustus 2008


Jopla 25 jaar

In 2008 bestond Jopla 25 jaar. Een enthousiaste groep leden en ex-leden organiseert een reunie in Bio vakantieoord te Arnhem. Leden, oud-leden, en medewerkers en oud-medewerkers ontmoeten elkaar.

Het programma staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Er is er een onderzoek gehouden naar de afgelopen 25 jaar van Jopla; wat heeft Jopla in die periode bereikt, wat hebben leden aan Jopla gehad. Maar ook wordt er vooruitgekeken: wat betekent Jopla voor de huidige leden en wat willen we in de toekomst met Jopla.

Lees het verslag van de reünie door Jan Egbert Hadderink »


Brainwash

Jopla is niet zo gelukkig met de belangenbehartiging van de – pakweg – laatste 25 jaar. Merkwaardig genoeg bestaat Jopla 25 jaar, misschien is er een verband, misschien ook niet. Hoe dan ook: het is hoogste tijd om eens uit een ander vaatje te gaan tappen en jongeren met een handicap op een andere manier op de maatschappelijke agenda te zetten. Het kan immers gewoon beter.    Lees het verslag »